Video

Be water, my friend

14 jul

Wij mensen hebben een ingebouwd mechanisme, ook wel conditionering genoemd, die ervoor zorgt dat we niet voor elke reeds eerder ervaren activiteit ons bewustzijn hoeven te gebruiken. Vaak is dit erg handig, gezien we onze kostbare hersencapaciteit dan kunnen inzetten voor de andere, zeer belangrijke zaken in ons leven zoals facebook en whatsapp. In veel gevallen is deze shortcut echter ook schadelijk en kan het leiden tot starheid en tunnelvisie. Wees bewust van deze valkuil en blijf als mens flexibel. Wees water, mijn vriend.

Ps. Leuk dat water maar hoe blijf je flexibel? In een volgende post ga ik daar verder op in!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: